BalticDiversity: Kohti rajat ylittävää luontohavaintotietotietokantaa.

Yleistä

Projektin tavoitteena on luoda maiden välillä toimiva tietokantojen verkosto, jonka kautta voidaan tarkastella Viron, Suomen ja Ruotsin luonnontieteellisten museoiden ylläpitämiä luontohavaintotietokantoja. Verkoston avulla koottua tietoa voidaan hyödyntää luonnonsuojelun päätöksenteossa, tutkimuksessa ja opetuksessa, ja se palvelee myös luonnosta kiinnostunutta suurta yleisöä.

Tietokannan varaan rakennetaan yleisölle avoin interaktiivinen verkkopalvelu Keski-Itämeren alueen maiden lajistosta lajikohtaisine tietoineen ja levinneisyyskarttoineen.

Uutisia ja tapahtumia
Naturforskaren

Naturforskaren (suomeksi luonnontutkija) on uusi ruotsinkielinen sivusto, joka sisältää tietoa eläimistä ja luonnosta. Sivusto on Central Baltic INTERREG IVA projektet BALTICDIVERSITY tuotos.

Ruotsin luonnontieteellisen museon intendentit, tutkijat ja luontoharrastajat ovat kirjoittaneet sivuston lajikuvaukset sekä ottaneet valokuvat.

Ruotsinkielisiä tekstejä voi käyttää vapaasti, kunhan kirjoittajaan viitataan. Kuvien ja äänitiedostojen käyttö on joskus rajattu vain ei-kaupalliseen käyttöön. Materiaali on lisensoitu Creative Commons-lisenssillä. Tämän vuoden aikana julkaistaan myös suomenkielinen lajitietosivusto.Julkaisut

  • Prous, M., Puura, I. 2012. Higher taxa of the Animal Kingdom. Eesti Loodus, 1, 8-15. [viroksi]
  • Puura, I. 2011. Biodiversity digital archives today. Eesti Loodus, 8, 12-16. [viroksi]


ValokuviaYhteystiedot

Urmas Kõljalg, BALTICDIVERSITY, projektinjohtaja

Tarton yliopisto Luonnontieteellinen museo

urmas.koljalg@ut.ee, +37253412823